Karácsonyi minipizzák - Karácsony receptHány személyre: 40 darabot készíthetünk belőle
» 1/3 bögre
olívaolaj» 1 evőkanál
paprikaszósz
» 2 nagy gerezd zúzott
fokhagyma» 1 teáskanál szárított, morzsolt
rozmaring» 3 bögre
liszt» 1 evőkanál
só» 1/2 csomag szárított élesztő
» 1 bögre meleg
víz» 3 evőkanál
olívaolaj» Feltét:
» 1 nagy, kockára vágott
paradicsom» 1/4 bögre összetört kecske
sajt» 2 evőkanál frissen aprított
petrezselyem» 1/2 bögre darabolt
mozzarella» 1/2 bögrekimagozott zöld olajbogyó
» 1/3 bögre csíkokra vágott, pirított erős
paprika» 1/2 bögre darabolt
articsókaszív
» 1/2 bögre cikkekre vágott koktél
paradicsom» 1/3 bögre szeletelt új
hagyma
Keverjük össze egy tálba a
paprikaszószt, az
olívaolajat, a
fokhagymát és a
rozmaringot. Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a
lisztet és adjuk hozzá a
sót. A cukrot és az élesztőt keverjük el alaposan
vízzel egy nagyobb tálban, majd adjunk hozzá 2 evőkanállal a
tabascós keverékből, ezt
liszttel gyúrjuk simára. Fedjük le a tálat és rakjuk meleg helyre. Várjunk még a tészta kétszeresére megkel. ( kb 1/2 óra)
Melegítsük elő a sütőt 220 °C- ra. A megkelt tésztát borítsuk ki egy enyhén be
lisztezett deszkára, vágjuk négy részre és a négy rész osszuk fel 10 egyforma darabra.
Ebből gyúrjunk cipókat. Egy nagy sütőlemezen lapítsuk ki a cipókat kb. 5 cm átmérőjűre. A maradék
tabascós szósszal kenjük meg őket.
Mindegyik mini pizzára rakjunk legalább 2 teáskanálnyi feltétet.
Kb. 12 perc alatt meg is sül.
Ha a tészta felemelkedik és a színe világosbarna lesz, akkor kész.
Kellemes Ka
rácsonyi Ünnepeket!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>