» A tésztához: » 130 g vaj, 2 tojás » 250 g barnacukor » 200 g méz » 100 g kandírozott, apróra vagdalt gyömbér » 100 g apróra vagdalt kandírozott citrom » 100 g apróra vagdalt kandírozott narancs » csipetnyi só » csipetnyi reszelt szerecsendió » 1 teáskanál gyömbérpor » 1 teáskanál fahéj » 1/2 őrölt szegfűszeg » 100 g darált mogyoró » 500 g liszt » másfél csomag sütőpor » A mázhoz: » 200 g porcukor » 3 evőkanál feketeribizli-lé » A díszítéshez: » 100 g egész mogyoró
Első lépésként a felmelegített vajba tegyük bele a cukrot és a tojást. Ezután melegítsük fel a mézet is és adjuk hozzá a gyömbért, kandírozott citromot, narancsot, sót és a fűszereket. Ezt keverjük össze a tojásos masszával. Keverjük a lisztbe a sütőport és a darált mogyorót, majd gyúrjuk össze a mézes masszával. Hagyjuk pihenni egy órát a hűtőben. A sütőt állítsuk 180 fokra. A tésztát nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra és formázzunk belőle szíveket. Tegyük a tepsibe és süssük 10 percig. Végül keverjük a porcukrot és a fekete ribizli levet simára. Kenjük be vele a meleg süteményeket és díszítsük fel mogyoróval a tetejét.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom