» Kebab: » 1 kis fej hagyma, félbevágva » 1/4 csésze korianderlevél, 1 nagy zöld csili kimagozva és félbevágva » 2 gerezd fokhagyma, zúzva, 1 darab gyömbér, meghámozva és összevágva » 500 g darált bárányhús » 1/4 csésze kenyérmorzsa » 2 tk. garam masala, 1 tk. só » 2 tk. őrölt római kömény » 1-1 tk. őrölt fahéj és koriander » 1/4 tk. frissen őrölt fekete bors, 2 ek. növényi olaj » Hagymás, maszolás piláf: » 1/4 csésze vaj » 1 ek. extra szűz olívaolaj » 1 fej hagyma, felszeletelve » 1 csésze hosszú szemű rizs » fél-fél tk. őrölt fahéj és koriander » 2 csésze meleg csirkealaplé
Kebab:
Robotgépben keverjük össze a hagymát, a korianderlevelet, a csilit, a fokhagymát és a gyömbért. Adjuk hozzá a húst, a morzsát, és a fűszereket. Keverjük jól össze, majd kolbász formában tapasszuk a nyársakra, és tegyük 1 órára a hűtőbe.
A piláfhoz hevítsük fel az olajat és a vajat, majd tegyük bele a hagymát, és pirítsuk 3-4 percig. Adjuk hozzá a rizst, a mazsolát, a fahéjat, a koriandert, és keverjük jól össze. Öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, és főzzük puhára.
A grillsütőt melegítsük elő. A koftákat kenjük meg olajjal, és grillezzük meg őket. Forrón tálaljuk a piláf-al.
Előkészület: 30 perc.
Sütési, főzési idő: 20-30 perc.
Nehézségi fok: 2.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom