A csicseribor
sót előző este beáztatjuk. A
káposztát megmossuk, csíkokra szeljük. Serpenyőbe 4 kanál
zsírt és olajat, és megsütjük benne a kenyeret. Feltesszük főni a csicseribor
sót, és kb. másfél órát főzzük. Mozsárban összetörjük a kenyeret, hozzáadjuk az
ecetet, az olajat és a
zsírt, amiben a kenyeret, és jól összekeverjük.
Amikor a bor
só megpuhul, hozzáadjuk a
káposztát, a kenyeret és a mozsárból, majd
sózzuk,
borsozzuk.
Lassú tűzön 30 percig pároljuk, miután levettük még 10 percig pihentetjük, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 2 óra 15 perc.
Nehézségi fok: könnyű
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>