A pizzatészta készítése az élesztő feloldásával kezdődik, amit fél csésze langyos vízben végzünk el. Amikor ez megtörtént, beleöntjük a lisztbe a sóval
A sütőt melegítsük elő 230 fokra. A spenótot 1 perc alatt fonnyasszuk meg lobogó, sós vízben. Szűrjük, és csöpögtessük le. Vágjuk durvára a spenótot. Ke
Egy tálban összekeverjük a lisztet és az élesztőt, majd hozzákerül a só, a cukor, az olívaolaj és fél csésze (kb. 1,25 dl) langyos víz. Ezekből a hozzával
Az élesztőt feloldjuk az olívaolajban és fél csésze langyos vízben, majd hozzáöntjük a liszthez, dagasztás után meleg helyre tesszük, hogy megkeljen. Felforr
A szárított élesztőt hozzáadjuk a liszthez, majd ezekhez jön még a tojás, a tej, a vaj, valamint ízesítőként a só, az őrölt koriander és az őrölt kömé
A pizzalapot (a porból) a csomagoláson leírtak szerint készítsük el. Az alját olívaolajjal, a tetejét pizzaszósszal kenjük meg. Tegyük a szósz tetejére a sa
A még meleg burgonyát átpasszírozzuk, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, zsírt, sót és annyi tejfölt, hogy nem túl kemény tésztát kapjunk. Kinyújtjuk, tepsibe
A szárított élesztőt összekeverjük a liszttel, az olívaolajjal, a sóval és a meglangyosított tejjel. Ezeket az összetevőket jól összedagasztjuk, meleg helye
Ugrás a lap tetejére >>