Florentine pizza receptHány személyre: 4 személyre
» 2 pizzatészta
» 250 g
spenót» 250 g morzsolt ricotta
» 125 g napon szárított, olajos
paradicsom» 6
tojás» 4 vékonyra szeletelt
mogyoróhagyma» 3 evőkanál összetépkedett
bazsalikom»
só és frissen őrölt fekete
bors
A sütőt melegítsük elő 230 fokra. A
spenótot 1 perc alatt fonnyasszuk meg lobogó,
sós
vízben. Szűrjük, és csöpögtessük le. Vágjuk durvára a
spenótot. Keverjük össze a ricottával, a
hagymával, a
bazsalikommal és a
paradicsommal. A pizzákat tegyük tepsibe és kenjük meg a
spenótos keverékkel. A közepébe üssük 3-3
tojást,
sózzuk,
borsozzuk. 12-15 percig süssük, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 23-26 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>