Egy tálban összekeverjük a
lisztet és az élesztőt, majd hozzákerül a
só, a
cukor, az
olívaolaj és fél csésze (kb. 1,25 dl) langyos
víz. Ezekből a hozzávalókból dagasztjuk le a tésztát. Majd 30 percig meleg helyen kelesztjük, majd miután megkelt 6 db minipizzát sodrunk belőle, rátesszük a garnélarákot. A creme fraiche-t és a
tojást felverjük, majd beízesítjük a fűszerekkel és rátesszük a garnélás tésztalapokra. Mindegyiknek a te
tejét megszórjuk reszelt
parmezánnal és finomra vágott
petrezselyemmel. 20 percig sütjük 220 fokon, előmelegített sütőben.
(creme fraiche: 2.5 dl hab
tejszínt 1 ek. íróval összekeverünk, lefedve 8-24 órán át szobahőmérsékleten állni hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Hűtőben 10 napig eltartható)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>