Tisztítsuk meg, vágjuk fel és olajon jól süssük át a csirkét. Dolgozzuk hozzá az összevágott
hagymát, a zúzott
fokhagymát és a felkockázott
paradicsomot. Pirítsuk 10 percig, majd adjuk hozzá a levest és fél óra alatt takarékon pároljuk meg.
A kagylókat és a kalamájót tisztítsuk és jól mossuk meg, majd
olívaolajon pirítsuk meg őket. A langusztát is megtisztítjuk és megpároljuk.
Egy nagy serpenyőben az
olívaolajon süssük 5 percig a
rizst, majd keverjük hozzá a pirított csirkét és a felkarikázott kolbászt. Közben fűszerezzük sáfránnyal,
sóval és
borssal. Pároljuk egy negyed órát, majd dolgozzuk bele a kagylókat, a langusztát, a kalamájókat és az előzőleg már megpárolt zöldbabot, valamint
articsókát. Lefedve főzzük tovább, a végén felaprított
petrezselyemmel meghintjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>