A konzerv
paradicsomot alacsony hőfokon, besűrűsödésig serpenyőben sütjük. Közben elkészítjük a pizza tésztát, ehhez összekeverjük a
lisztet,
sót, cukrot és az élesztőt. Az olajat 3/4 csésze langyos
vízzel összekeverjük (1 csésze=2,5dl) és hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz, ha nem áll össze a tészta még egy kis vizet tehetünk hozzá. Az elkészített tésztából kb 25 cm átmérőjű kerek lapot nyújtunk. Kiolajozott sütőlemezre tesszük az elkészített tésztalapot ráöntjük a megfőzött
paradicsomot erre tesszük a szalámit,
articsókát,
szilvaparadicsomot, olajbogyót és a
mozzarellát is. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>