15 dkg lisztből, 2 tojásból, 3 dl tejből, 10 dkg zsírból egy kevés só hozzáadásával elkészítjük a palacsintákat. A bechamelhez keverjük a felkockázott so
Felhevített Rama margarinon megpirítjuk a finomra vágott sonkát. Sóval, borssal, kevés pirospaprikával ízesítjük, meghintjük három evőkanál liszttel, majd f
Lisztből, tojásból, tejből és szódavízből sűrű palacsintatésztát keverünk, csipetnyi sóval ízesítjük. A tésztát rövid ideig pihentetjük, majd felforr
Mély tálba lisztet, tojást és sót elkeverünk olajjal, hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük. 1 órán át pihentessük. Sütéskor a serpenyőt kenjük meg ola
Vékony, sós palacsintákat sütünk.
Közben a spárgákat nem túl puhára főzzük cukros, citromos, reszelt szerecsendióval és kevés sóval ízesített főzől
Szitáljuk a lisztet egy tálba és a közepébe készítsünk mélyedést. Verjük fel a tojást a tejjel, sóval, vízzel, és öntsük bele a mélyedésbe. Keverjük a
Egy nagy tálban két tojásból, a lisztből, a tejből és a szódavízből közepesen sűrű palacsintatésztát készítünk, sóval és borssal ízesítjük, majd be
A húst a zöldségekkel együtt sós vízben megfőzzük. Feldaraboljuk a húst és félretesszük. Rántást készítünk 8 dkg lisztből és 5 dkg vajból, ehhez kever
Ugrás a lap tetejére >>