A pite elkészítése a tészta elkészítésével kezdődik. A
lisztből,
sóból, 1
tojásból és a
vajból lágy tésztát készítünk, amit 1-2 órára hűtőbe teszünk pihenni. Amíg a tésztánk pihen, hozzáláthatunk a töltelék elkészítéséhez. A felszeletelt
cukkinit és a felkarikázott póré
hagymát, valamint a
gombát 3 percig főzzük forrásban lévő
sós
vízben. Hasonlóképpen készítjük el a
brokkolit is egy külön lábosban. Amikor a zöldségek megpuhultak, csöpögtessük le őket.
A tésztát kinyújtjuk, tortaformába tesszük úgy, hogy a forma oldalán is legyen belőle, majd megbökdössük az alját villával. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig fogjuk sütni. Amikor ez megtörtént, rátesszük a megfőtt zöldségeket, valamint a kockára vágott
paradicsomot, és ízlés szerint
sót,
borsot és a szárított fűszerkeveréket. Erre kerül a kockára vágott
sajt. Ezután elkészítjük a creme fraichet-t, ami a következőképpen történik: a megmaradt 2
tojást
mustárral,
sóval, friss fűszernövényekkel és a
szerecsendióval összekeverjük. Az elkészített szószt ráöntjük a pite te
tejére, majd 45 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>