Lágy tésztát dagasztunk a
lisztből az élesztővel,
sóval,
joghurttal,
tojással és a
vajjal, majd meleg helyen megkelesztjük. Közben hozzákezdünk a töltelék elkészítéséhez. Olvasztott
vajon megpároljuk a vékonyra szelt új
hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt
gombát,
sózzuk,
borsozzuk, és addig pirítjuk, míg el nem főli a levét. Amikor ez megtörtént, félretesszük kihűlni és ízesítjük a fűszernövény-keverékkel. A megkelt tésztát kinyújtjuk és 12 részre osztjuk, majd beletesszük a
gombás tölteléket és egy-egy szelet
sajtot. Olvasztott
vajjal kikenjük a tepsit és megkenjük a tészták te
tejét is. Tovább kelesztjük, végül 200 fokon, előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>