Melegítsük elő a sütőt 80 fokra.
Gyúrjunk tésztát a
lisztből,
tojásból, 1 csipet
sóból,
szerecsendióból,
borsból és 50 g
vajból, majd keverjünk bele annyi ásványvizet, hogy a galuskatészta rug
almas és hólyagos legyen. Sűrűnek kell lennie! Pihentessük 15 percig.
Pucoljuk meg és vágjuk karikára a
hagymát, és reszeljük le a
sajtot.
Forraljunk
sós vizet, majd csökkentsük a hőmérséklete. A galuskatésztát galuskaszaggatón keresztül adagoljuk a
vízbe.
Ha feljöttek a felszínre, emeljük ki őket, majd tegyük egy tálba, és azonnal szórjuk meg
sajttal, illetve ízesítsük
borssal, majd helyezzük előmelegített sütőbe. Ezután főzzük ki a következő adag galuskát, és ugyanúgy járjunk el, míg el nem fogy a tészta. Az utol
só réteget szórjuk meg a maradék
sajttal.
Forrósítsuk fel egy fazékban a maradék
vajat, és pirítsuk benne aranybarnára a
hagymakarikákat. Vegyük ki a
sajtos galuskát a sütőből, majd a
hagymákkal díszítve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>