Elkészítési mód: A lila
hagymát olivaolajon kevergetjük kicsit, majd beletesszük az apróra vágott
csirkemellet. Fontos, hogy kis darabokra vágjuk a csirkét, hogy ne szakítsa szét a palacsintattésztát. Beletesszük a kukoricát legjobb a frissen főzött kukoricacső, de egyszerűbb a konzerv. Sózzuk,
borsozzuk (világos ételekhez fehér
borsot, sötéthez feketét adjunk), kevés
chilit tegyünk bele, és pár evőkanál
mézet. Ezeket együtt összepirítjuk, majd végül hozzáadjuk a
sajtot.
Elkészíjük a palacsintatésztát:
1/3 dl
tejhez 2/3 l szódát adjunk, 5
tojást hozzá, és annyi
lisztet, hogy csomómentesen el tudjuk keverni. Tegyünk bele kevés olajat, hogy megelőzzük a leragadást. Ha vastag lesz a tészta, adjunk hozzá még szódát. A palacsintatésztába beleszórjuk az összeaprított petrezselymet. ha akkor szórjuk rá, mikor a tészta első oldala már majdnem jó, és a fordítás előtt vagyunk, szebben látszik majd kívülről, és szépen díszít is. Természetesen mikor beletöltjük a tölteléket, a petrezselymes oldat kerüljön kívülre. köretnek ízlés szerint bármit tehetünk hozzá, talán egy könnyű
saláta azonban jobb lehet hozzá.
Sima egyszerű
saláta hozzá!!
Madárbegy
saláta:
paradicsom, kígyó
uborka.
Szerző:
cirmi21 Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>