Tengeri kagyló csípős mártással - Spanyolország recept
Hány személyre: 4 személyre
» 500 g héjas tengeri kagyló » 2 kanál olívaolaj » 4 szelet szárított erős paprika » 2 gerezd fokhagyma » 4 kanálnyi sűrű hallé » 1 kanál felaprított petrezselyem » fél citrom » só
Alaposan megmossuk a kagylókat és forró olajon lefedve addig sütjük, míg szét nem nyílnak.
Olajon megfuttatjuk a fokhagymát az erős paprikával, majd felöntjük a hallével. Ha már fortyog keverjük bele a citrom levét, a petrezselymet és a kagylólevet. A kagylókat szedjük ki és a szósszal locsoljuk le.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom