Egy serpenyőben pároljuk meg egy kis olajon a megpucolt, felkockázott répákat és a felszeletelt
gombát. Adjuk hozzá a finomra vágott petrzselymet és kakukkfüvet, valamint fűszerezzük
sóval-
borssal. Alacsony fokozaton pároljuk az egészet 5 percen át. Tegyük bele a kagylót is, és főzzük 2 percig, majd vegyük le a tűzhelyről. Főzzük meg a
krumplit a héjában
sós
vízben. Mikor már megfőtt, pucoljuk meg, és nyomjuk össze. Adjuk hozzá a
tojássárgáját, az olvasztott
vajata és a
tejszínt. Keverjük jól össze, ízesítsük
sóval és
szerecsendióval. Fogjunk egy tűzálló edényt, tegyük bele a kagylós ragut, majd halmozzuk rá a
krumplikrémet. A te
tejét szórjuk meg
sajttal, és süssük, míg a te
teje aranybarna nem lesz. 50 perc alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>