A másfél liter vízben főzzük meg az apróra vágott vöröshagymát, a felszeletelt szárzellert, az apróra vágott fokhagymát, a felszeletelt sárgarépát, és a
Levest készítünk csontból, sárgarépa, petrezselyemgyökér, só, bors hozzáadásával. Felszeleteljük a zellert, a zeller zöldjét vajban pároljuk. A zellerre r
A megtisztított zellert felszeleteljük és vajban félig puhára pároljuk, majd lisztet és csontlevet adunk hozzá. Sóval és cukorral ízesítve puhára főzzük, m
A tisztára mosott zeller zöldjét, a fokhagymát, és a hagymát krémesre felturmixoljuk. Megcsináljuk a rántást az olajjal és a liszttel. Feltesszük a tűzhelyre
A zellert hámozzuk meg, vágjuk össze, majd tegyük fazékba, öntsük fel 4 dl vízzel, és főzzük puhára. Szűrjük le, majd törjük át szitán. A levét tegyük
A zellert tisztítsuk meg, vágjuk kockára, majd 1 ek. zsírban, és egy kevés vízben pároljuk puhára. Öntsük fel vízzel, tegyük bele az ételízesítőt, és fo
A borsót botmixerrel jól összedolgozzuk.
A felhevített vajon megfuttatjuk a lisztet, majd hozzá dolgozzuk a tejet és a tejszínt. Addig pároljuk, amíg homogén m
Vágjuk apróra a hagymákat. Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd tegyük bele a hagyma kockákat, a zöldborsót, és a cukrot. Pároljuk lefedve 15 percig. K
Ugrás a lap tetejére >>