Sertésszeletek tonkatsu módra barna rizzsel receptHány személyre: 4 személyre
» Barna
rizs-
saláta:
» 1,5 csésze barna
rizs» 1/4 fej kis fehér
káposzta, finomra reszelve
» 5 szál új
hagyma, felszeletelve
» 5 ek.
szezámmag, enyhén megpirítva
» 1/3 csésze
majonéz» 2 ek. friss
citromlé
» Mártás:
» 3 ek.
ketchup, 3 ek. Worcester-szósz
» 2 ek. shoyu, 2 ek. mirin
» 1 ek.
rizsbor
ecet, 1 ek.
cukor» 2 tk. reszelt
gyömbér» 1 gerezd
fokhagyma, vágva
» 1 tk. japán vagy csípős angol
mustár, fél tk. szegfű
bors» fél csésze sima
liszt, 1,5 csésze zsemlemorzsa
» 1
tojás» 2 ek.
tej» 4 db sertésszelet
» 1/3 csésze növényi olaj
Forraljunk vizet egy lábosban, és a
rizst főzzük puhára 30 perc alatt.
Mártás:
Keverjük össze a hozzávalókat, és forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, és főzzük 10 percig. Szedjük le a te
tejéről a habot, majd szűrjük át, és hagyjuk hűlni.
A
rizst szűrjük le, tegyük egy tányérra, és terítsük szét. Amikor kihűlt, keverjük össze a
káposztával, az új
hagymával és a
szezámmaggal. Adjuk hozzá a
majonézt, és a
citromlevet.
Panírozzuk be a húst. Melegítsünk elő egy sütőlapot a grillsütőn, majd kenjük meg a lapot olajjal, és süssük meg rajta a hússzeleteket.
Forrón tálaljuk a barna
rizs-
salátával és a tonkatsu-mártással.
Előkészület: 30 perc.
Sütési idő: 30-40 perc.
Nehézségi fok: 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>