A marhanyelvet egy lábosba tesszük, felöntjük 2,5 liter
sós
vízzel, és főzni kezdjük. Forráskor leszűrjük a habot, majd hozzáadjuk az összes feldarabolt zöldségeket, és lefedve kb. 2,5 órán keresztül főzzük. Ekkor a húst feldaraboljuk, a levet leszűrjük, és egy litert félreteszünk. A többi lébe visszatesszük a felszeletelt húst, és így állni hagyjuk. Eközben a darált húshoz keverjük a
vajat, a
tojássárgáját, a morzsát, majd
sózzuk,
borsozzuk. Gombócokat csinálunk belőle, és
sós
vízben készre főzzük. Ezután a
vajból és a
lisztből
rántást csinálunk, felöntjük a levessel, és forrástól számított 5 percig főzzük. Ekkor beletesszük a nyelvet, a gombócokat, a bort és az elnegyedelt
gombát. Végül a
sós süteményekkel díszítve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>