» 1 nagy fej kelkáposzta » 600 g kolbászhús » 2 tojás » 100 g apróra vágott nyers sonka » 2 mogyoróhagyma » 3 apróra vágott felkockázott szárnyasmáj » 100 g tejbe áztatott kenyér » fél csokor apróra vágott petrezselyemzöld » só és bors » 3 ek. földimogyoró-olaj » 2 dl marhahúsleves » 2 paradicsom » 1 csokor zöldfűszer
A káposztát tisztítsuk meg, szedjük leveleire és 1-2 percig sós vízben blansírozzuk.
A kolbászhúst dolgozzuk össze a tojással, a sonkával, a májjal, a kenyérrel, az összevágott mogyoróhagymával és a petrezselyemmel. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Ezt a masszát kanalazzuk a káposztalevelekbe, göngyöljük fel és az olajon negyed óráig süssük. Ezután adjuk hozzá a levest, a felkockázott paradicsomot és a zöldfűszert. sóval és borssal ízesítjük. Helyezzünk rá fedőt és takarékon másfél órán át készre pároljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom