A halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk, 8 részre szeleteljük, bedörzsöljük
sóval és 2 percig sütjük.
A
hagymát a
vajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a felszeletelt
gombát.
sóval és
borssal ízesítjük. Ha már nem pirítjuk hozzákeverjük a
tojást, a zsemlemorzsát és a petrezselymet.
A mártás elkészítése:
A
hagymát a halcsonttal egy liter
vízben főzzük egy fél óráig. Közben
sóval és piros
paprikával ízesítjük és felöntjük a
lisztből, a
tejfölből, valamint a
tejszínből készült
habarással. Leszűrjük, ezután hozzáadjuk a rákot is,
kaporral ízesítjük.
A kiolvadt tésztát kinyújtjuk és 8 halacska formát metszünk ki belőle megfelelő formával. Négyet tepsire rakunk, megkenjük
tojással és rákanalazzuk a
gombás masszát, erre pedig a halat. Megint
tojást kenünk és rárakjuk a másik tésztaformát, kissé összenyomkodjuk őket. A te
tejére is kenünk
tojást, majd előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tányérra rakjuk és mellé kanalazzuk a rákos mártást.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>