A halat megmossuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk és kifilézzük. A h
almaradékokra 2 liter vizet öntünk, főzzük egy órán át, jól meg
sózzuk és hozzáadjuk a felszeletelt
hagymát. A halhúst ebbe a halalaplébe tesszük pár percre, ezután pedig ledaráljuk, a levest pedig átpasszírozzuk.
A felvágott
gombát
vajon megpároljuk, piros
paprikával ízesítjük és erre öntjük az átszűrt levest takarékon hagyva.
A
vízben átázott zsemléket kifacsarjuk és összeforgatjuk a
tojással és a ponttyal, meghintjük
sóval és a felszeletelt petrezselymet is hozzáadjuk. Ebből gombócot képezünk, amelyeket a levesbe teszünk és pár percig főzzük. A hallevesből vegyünk ki egy kicsit, adjunk hozzá
tejfölt,
lisztet és ezt a
habarást keverjük bele a hallébe. Ezután már csak néhány percre van szükségünk, utólag
sózhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>