A fogast megtisztítjuk, lebőrözzük, négy szeletbe szeljük, meg
sózzuk. A
lisztben, felvert
tojásban és zsemlemorzsában ebben a sorrendben panírozzuk, majd olajban aranybarnára pirítjuk.
1,5 deciliteres szódabikarbónás vizet főzni kezdünk a
spenóttal, majd leszűrjük. Közben a
gombát a
vajon megfuttatjuk.
A
vajat és a
lisztet tűzre tesszük, kevergetjük, közben hozzáadunk forró
tejet, a
tojássárgáját, a reszelt
sajtot.
sóval,
borssal és
szerecsendióval ízesítjük.
sós vizet teszünk fel a tűzre a
krumplipüréhez, amelyet
sóval,
szerecsendióval,
vajjal és
tojássárgájával alaposan összeforgatunk.
Előmelegítjük a sütőt és ki
vajazunk egy tepsit. Erre rétegezzük a
spenótot, majd a
gombát, ezekre rátesszük a halat és leöntjük a mártással. Habnyomóval rápréseljük a
burgonyapürét és pár perc alatt a sütőben aranybarnára sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>