Mazsolás-parmezános busafasírt receptHány személyre:
» 1 kg
busafilé
» 1 teáskanál
só» 1-1 kávéskanál
fahéj,
gyömbér,
chili» 3
tojásfehérje
» 5-5 dkg mazsola, olajbogyó, reszelt
parmezán» 2-3 evőkanál
liszt» 1/2 dl
olívaolaj» Salátához:
» 50 dkg fejes
káposzta» 3 evőkanál vörösbor
ecet» 1 teáskanál vágott metélő
hagyma» 3 evőkanál
méz» 5 dkg póré
hagyma» 20 dkg
alma» 10 dkg aszalt
szilva» 1/2 dl vörösbor
» 10 dkg meggybefőtt (kimagozva)
» 4 dkg dióbél
A megtisztított hal felét vágjuk apró kockákra, a többi daráljuk finomra. A ledarált adagot a fűszerekkel és a
tojásfehérjével alaposan elkeverjük. Dolgozzuk még ebbe bele a kockákra vágott halhúst, a mazsolát, a karikákra vágott olajbogyót, a reszelt
sajtot és némi
lisztet, ami összetapasztja a masszát. Ebből készítsünk kis fasírtokat, melyeket forró olajban süssünk is ki. A
káposztát gyaluljuk le, kissé
sózzuk be, majd hagyjuk 60 percig állni. Locsoljuk ezt meg a bor
ecettel, tegyük bele a metélő
hagymát és a
mézet. Keverjük meg, majd tegyük bele még a felkarikázott póré
hagymát és a felszeletelt
almát. Hűtőszekrényben hagyjuk kicsit összeérni az ízeket. A borban főzzük meg az aszalt
szilvát, és közvetlenül tálalás előtt adjuk a
salátánkhoz. Tálaláskor az egészet hintsük még meg egy kis tört dióbéllel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>