Panírozott hal vasabikrémmel receptHány személyre: 4 adag
» 60g friss zsemlemorzsa
» 25g kukoricapehely
» 1 lap nori, durvára tépkedve
» 1 teáskanál őrölt
paprika» 4db 150g-os szétomló, fehér húsú halfilé
» sima
liszt a
behintéshez
» 1
tojásfehérje
» 1 evőkanál
zsírszegény
tej» 1 új
hagyma, vékonyra szeletelve
» A vasabikrémhez:
» 125ml
zsírszegény natúr
joghurt» 1 teáskanál vasabi
» 1 evőkanál diétás
majonéz» 1 teáskanál
lime-lé
Előkészítési idő:25perc+behűtés
Teljes elkészítési idő:20perc
180°-ra melegítsük elő a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat). Daráljuk össze a norit, az őrölt
paprikát, a kenyérmorzsát és a kukoricapelyhet egy robotgépben.
Sima
liszttel szórjuk be a halat, majd a
tejjel összekevert
tojásfehérjébe mártsuk és a ledarált kenyérmorzsa- keverékbe forgassuk. A morzsát nyomkodjuk rá alaposan,majd 15 percre tegyük a hűtőbe a bepanírozott halat.
Sütőpapírral béleljünk ki egy sütőtálat és a halat ezen helyezzük el. Süssük 15-20 percig vagy amíg omlós lesz a hal, ha villával megszurkáljuk.
A hozzávalókat keverjük össze egy tálban a vasabikrém elkészítéséhez. A halra merjünk egy kanálnyit és az új
hagymával szórjuk meg.
Megjegyzés:
A vasabipaszta (csípős paszta, más néven japán
torma), a nori( szárított tengerialga- lapok) a keleti élelmiszereket árusító szaküzletekben szerezhetők be.
Tápértékek adagonként:
35g fehérje, 6g
zsír
25g szénhidrát, 1g élelmi rost
105mg koleszterin, 1270kJ (305kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>