Az elkészítési folyamat hasonlít a hortobágyi rostélyoséhoz, csak itt szalonna és friss paprika, és paradicsom is kerül a rostélyoshoz.
Elkészítése hasonló, mint a serpenyős sertésbordáé, annyi különbséggel, hogy itt a burgonyát külön készítjük el, a szalonnát, kolbászt, paprikát, para
Fogunk egy lábost, és beletesszük a savanyított káposztát, két fej felaprózott hagymát, az elfelezett paprikát és a köménymagot. Ezután a sertéshúst leda
Fogunk egy tálat, beletesszük a lisztet, a sütőport, a vajat, a tojást, a tejfölt, majd sózzuk, és az egészet összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, majd ál
Pontyot beirdaljuk, felszeleteljük és sóval megszórjuk. 2 órát állni hagyjuk. Belsőségeket megmossuk és különtesszük. Hagymát apró kockára vágjuk, majd a
A vajat, tojást, 1,5 dl tejet, fél dkg sót jól elkeverjük, hozzáöntjük a felaprított burgonyát, sonkát. A húst kikloffoljuk, megfűszerezzük, rárakjuk a tö
A csülköket megtisztítjuk, megsózzuk, majd olajon megsütjük és egy jénaiba tesszük. Hozzáadjuk a félbevágott hagymát, a fokhagymákat, majd rátöltünk 1-1
A tésztát összetörjük, majd puhára főzzük. Eközben a szalonnát felkockázzuk, egy serpenyőbe tesszük, és a zsírját kiolvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a fela
Ugrás a lap tetejére >>