Fogunk egy lábost, és beletesszük a savanyított
káposztát, két fej felaprózott
hagymát, az elfelezett
paprikát és a
köménymagot. Ezután a sertéshúst ledaráljuk, belekeverjük a felkockázott
szalonnát, egy fej felaprózott
hagymát, az összepréselt
fokhagymát, a
tojást, a
rizst és a fűszereket. Ezzel megtöltjük a
káposztaleveleket, majd ezeket is a lábosba tesszük az oldalassal és a kolbásszal együtt. Ezután felöntjük
vízzel, és az egészet puhára főzzük. Amikor minden megpuhult, a savanyított
káposzta kivételével mindent kiveszünk a lábosból, majd a
káposztát berántjuk. Visszateszünk mindent a lábosba, tovább főzzük, végül
tejföllel kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>