A hátszínből 12 szeletet vágunk, kiveregetjük,
sóval,
borssal ízesítjük, majd felhevített olajban körbesütjük, és fazékba rakjuk. A
szalonnát felkockázzuk, majd kisütjük a
zsírját. Rátesszük a felaprított
hagymát, és megpároljuk. Ráhintjük a
paprikát, hozzákeverjük a sűrített
paradicsomot, az összetört
fokhagymát és 3 dl vizet. Felforraljuk, a húshoz adjuk, majd lefedve alacsony fokozaton megpároljuk. Amikor elfőtte a levét, annyi vizet adunk hozzá, amennyi ellepi a húst. Beleszórjuk a felkockázott
gombát, majd puhára pároljuk.
A körethez a felkockázott
burgonyát
sóval ízesített
vízben megfőzzük. Átpasszírozzuk, hozzáadjuk a
tojássárgáját, a
szerecsendiót és a
sót. 12 gombócot készítünk, bepanírozzuk, majd forró
vajon megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>