» 600 g darált sertéshús » 1 fej hagyma, finomra vágva » fél csésze kenyérmorzsa, 1 tojás felverve » 2 nagy, zöld csili, kimagozva és finomra vágva » 2 gerezd fokhagyma, zúzva » 1-1 tk. finomra reszelt gyömbér, lime-héj » 2 ek. finomra vágott korianderzöld » 1 tk. só, fél tk. frissen őrölt bors » saláta: » 1 csésze reszelt sárgarépa » fél kis fej lilhagyma, felszeletelve, 2 ek. friss lime-lé » 2 tk. földimogyoró-olaj, 1 tk. thai halmártás » 2 ek. extra szűz olívaolaj » 4 szezámmagos hamburgerzsemle, félbevgáva » 1,5 csésze gyalult jégsaláta » fél csésze majonéz és fél csésze csiliszósz
Robotgépben keverjük össze a húst, a hagymát, a morzsát, a tojást, a csilit, a fokhagymát, a gyömbért, a lime-héjat, a korianderzöldet, a sót és a borsot. A masszából formáljunk 4 pogácsát, és tegyük 1 órára a hűtőbe. Melegítsünk elő egy sütőlapot a grillsütőn. A salátához tegyük egy tálba a répát, a hagymát és a koriandert. Keverjük össze a lime-levet a földimogyoró-olajjal. Öntsük a salátára, és keverjük össze. Locsoljuk meg a sütőlapot olajjal, és süssük meg a húspogácsákat. A zsemléket is pirítsuk kissé meg. A zsemlék aljára helyezzük rá a salátát, rá a húspogácsát, és a salátát. A zsemlék tetejét kenjük meg majonézzel és a csiliszósszal, majd fordítsuk a szendvicsre.
Előkészület: 20 perc.
Sütési idő: 8-10 perc.
Nehézségi fok: 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom