1 bögre hajdinát 2 bögre vízben főzünk, amíg meg nem dagad (megpuhul) és a víz elfő. (cirka fél óra).
Közben olajon megpírítunk egy egész fej vöröshagy
A hagymát felaprítjuk, a húst felkockázzuk, majd a Rama margarinon megpirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük a vízzel. A zöldségeket apró kocká
A halat megmossuk, sóval, borssal, édesköménnyel és kevés citromlével ízesítjük. Megkenjük olívaolajjal, majd grillen megsütjük.
A mártáshoz a tejfölt
A hajdinát és a kölest vízbe áztatjuk, felforraljuk, fedő alatt duzzasztjuk. A lenmagot pár percig főzzük. A tűzről levéve hűtjük, beletesszük a szódabika
A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, és kikent tortaformában megsütjük.
A pudingot tej helyett vízzel megfőzzük, majd valamilyen tejpótjóval elkev
A hagymát felaprítjuk, majd a felhevített olajon a liszttel együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a vízzel. Sóval ízesítjük. 15-20
A lehűtött joghurtot keverjük simára, adjuk hozzá a lereszelt uborkát és az apróra vágott kaprot, mentát. Keverjük hozzá a fűszereket, a szétnyomkodott fokh
A pulyka szeleteket verjük vékonyra, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel a Rama margarin felét és az olíva olajat, majd a hú
Ugrás a lap tetejére >>