» 1 kg meggy, vagy alma, vagy ribiszke, vagy szeder » 1-1 tk. fahéj,gyömbér,bazsalikom,édeskömény, szegfűszeg » 15 dkg zabliszt » 15 dkg kölesliszt » 10 dkg hajdina egészben » 10 dkg köles egészben » 4 ek olaj » 2 ek olaj a tepsi aljára » 1 kk borkőpor » 1 kk szódabikarbóna » 2 ek lenmag
A hajdinát és a kölest vízbe áztatjuk, felforraljuk, fedő alatt duzzasztjuk. A lenmagot pár percig főzzük. A tűzről levéve hűtjük, beletesszük a szódabikarbónát és a borkőport. Megkeverjük, pezsegni fog. Egy tálba beleöntjük a hajdinát és a kölest, a lenmagkeveréket és a gyümölcsök kivételével a többi anyagot. Lágy tésztát gyúrunk belőle és az olajozott zabkorpával meghintett tepsibe terítjük. A nyers gyümölcsöt a tetejére tesszük és fahéjjal behintjük. Közepes lángon sütjük. A kihűlt tészta tetejére karobmázat csurgatunk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom