Fogjunk egy tálat és gyurjunk tésztát a
lisztből, Rama
margarinből, úgy hogy egy kevés
sóval megszórjuk, majd az elkészült tésztát tegyük hűtőbe és hagyjuk pihenni, kb 20-25 percig. A
paraj levelét alaposan mossuk meg, szárát távolítsuk el. Tegyünk fel
sós vizet forrni, majd ha megvan, forrázzuk le a megmosott
paraj leveleket és szűrjük le alaposan. Várjuk meg amíg kihűlt és vegyünk 0,5 dl
tejfölt, lehetőleg 12%-os
zsírtartalmút, majd a
tejfölt a kihűlt levelekkel turmixoljuk össze. A füstölt
sajtot (pl.:
karaván) reszeljük le és egy egész
tojással együtt adjuk hozzá a turmixunkhoz. Majd ízesítsük
szerecsendióval, fehér
borssal és némi
sóval. Vegyünk elő egy tortaformát, béleljük ki sütőpapírral és a tésztát öntsük bele, a te
tejére pedig kenjük el a
parajturmixot. Melegítsük elő a sütőt és közepes lángon süssük , kb. 30 percen kersztül. A maradék
tojásokat főzzük meg, amíg sül a torta. A megfőtt
tojásokat és a gép
sonkát vágjuk apró darabokra. Ezt fogjuk a torta te
tejére szórni, ha megsül. Egy adagban 465 kcal van.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>