A lisztet egy gyúródeszkára halmozzuk, és a közepébe tesszük a cukrot, a mézet, a tojásokat, a megolvasztott vajat és a fűszereket. Kevés rumot locsolunk rá,
A Rama margarint felolvasztjuk, majd habosra keverjük a cukorral és egy kevés sóval. Hozzáadjuk a tojásokat, majd kis adagokban a sütőporos lisztet is belekeverj
Fogunk egy lábost, beletesszük a vajat, a barnacukrot és a vanillincukrot, majd felmelegítjük, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozz
A mandulát forró vízbe mártjuk, majd leszedjük a héját, és 20 dkg-ot ledarálunk belőle.
A Ramát egy tűzálló tálban megolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, a
A hozzávalókat gyúrjük össze, nyújtsuk ki, és szagassuk ki pogácsaszaggatóval. A tetejüket kenjük meg tojásfehérjével, és tegyünk rájuk egy fél mandulá
Fogunk egy tálat, és beletesszük a lisztet, a fahéjat és a sütőport. A cukrot kicsit karamellizáljuk, majd kevés vízzel felfőzzük. Miután kihűlt a mézzel
A Rama margarint, lisztet, mézet, tojást, cukrot, tejet és szódabikarbónát összedolgozzuk, majd hűtőben állni hagyjuk. Utána kettéosztjuk, majd 30x40 cm-es t
A mézet, cukrot, tojást, zsírt, tejet és szódabikarbónát gőz felett 5 percig verjük, majd még melegen belekeverjük a lisztet. 4 egyforma cipót formálunk bel
Ugrás a lap tetejére >>