A Rama
margarint,
lisztet,
mézet,
tojást, cukrot,
tejet és szódabikarbónát összedolgozzuk, majd hűtőben állni hagyjuk. Utána kettéosztjuk, majd 30x40 cm-es téglalapokká nyújtjuk. Külön megsütjük őket.
A piskótához a
tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a
cukorral és a
vízzel. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert
lisztet, majd apránként a felvert fehérjét is. Kikent tepsibe simítjuk, majd 180 fokon megsütjük.
A krémhez a búzadarát megfőzzük a
tejben. A Rama
margarint kikeverjük a por
cukorral és vaníliás
cukorral, majd a darához adjuk. Utána az 1/3 részét rákenjük az egyik tésztalapra, rátesszük a piskótát, 1 dl
tejjel lelocsoljuk, megkenjük a krém másik 1/3 részével, majd a másik tésztalapot is rátesszük, és rákenjük a maradék krémet. Végül a
csokoládét gőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a Rama
margarint, és a sütemény te
tejét bevonjuk vele.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>