Mézédes lovacskák receptHány személyre: 6
» Tészta:
» 10 dkg
vaj» 7,5 dkg barna
cukor» 1 csomag vanillin
cukor» 1/2 kávéskanál őrölt
fahéj» 1/2 kávéskanál őrölt
szegfűszeg» 25 dkg búza
liszt» 2 csapott teáskanál sütőpor
» 10 dkg citronát vagy kandírozott gyümölcs
» 10 dkg
méz» Máz:
» 1/2 csomag vaníliaízű por
cukor» 1 tk.
fahéj» 1-2 ek.
víz
Fogunk egy lábost, beletesszük a
vajat, a barnacukrot és a vanillincukrot, majd felmelegítjük, hogy a
vaj és a
cukor elolvadjon. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzáadjuk a
lisztet, a sütőport, a fűszereket, a
mézet és a kandírozott gyümölcsöket (vagy a citronátot). Az egészet összekeverjük, majd összegyúrjuk, és egy gyúródeszkán kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk. Egy ló motívumú formával kiszaggatjuk a tésztát, majd egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és erre tesszük az lovakat. Végül közepes fokozaton kb. 10 perc alatt megsütjük őket.
Eközben elkészítjük a mázat: a
vízzel elkeverjük a
fahéjat és a vaníliaízű porcukrot, így egy sűrű masszát kapunk, amit nyomózsákba töltünk, és ezzel díszítjük a süteményeket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>