Az apróra vágott barackot és gyümölcshéjat összekeverjük a kétféle mazsolával és a
mandulapehellyel, majd meglocsoljuk a rummal(3 evőkanálnyi rumot félreteszünk) és 12 óráig pihentetjük. A
vajat habosra verjük a barna
cukorral, a
sóval, a vaníliás
cukorral, a
fahéjjal, a
szerecsendióval, a
korianderrel és a
tojásokkal, majd beledolgozzuk a sütőporos
lisztet és az előre beáztatott gyümölcsöket is. A masszánkat egy ki
vajazott őzgerinc-formába öntjük. Előmelegített sütőben 150-180°C-on 30 percig sütjük. Az átszűrt baracklekvárt összekeverjük a félretett rummal, felforraljuk és a meleg keverékkel megkenjük a sütinket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>