Elkészítési idő: kb 45 perc
Energiatartalom: 540 kcal/2267 kj adagonként
A
szezámmagot egy serpenyőben pirítsuk meg, majd őröljük meg, lehetőleg mellőzzük a zsiradékot. A
tojásokat verjük fel, fűszerezzük
sóval és
borssal. A halfiléket tegyük bele a
lisztbe, majd a felvert
tojásba, végül pedig a te
tejét szórjuk meg az őrölt-pirított
szezámmaggal. 30 g
vajat hevítsünk fel egy serpenyőben, és süssük meg a halfiléket, mindkét oldalán alaposan.
Vegyünk egy lábast és forraljuk fel benne a halalaplevet. A rákot vágjuk fel, és a
mustármaggal együtt adjuk hozzá a felforralt halalapléhez. Így főzzük tovább, akkor készült el, ha a
mustármagok már megpuhultak. Kevergetés közben adjuk hozzá a maradék
vajat, és a keményítőt is, hogy besűrűsödhessen a mártás. Fűszerezzük
sóval és
borssal.
A sült halfiléket mártással tálalhatjuk. Köretként
rizst vagy
burgonyát használhatunk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>