Fűszeres csokoládés molnárkák receptHány személyre: 6
» 200 g
méz vagy melasz
» 125 g kristály
cukor» 65 g
vaj» 2 evőkanál
tej» 2
tojás» fél üveg
citromaroma
» 1 teáskanál őrölt kardamon
» fél teáskanál őrölt
szerecsendió» 1 teáskanál őrölt
fahéj» 250 g
liszt» 25 g
kakaópor
» 1 teáskanál sütőpor
» 65 g mazsola
» 65 g tisztított, aprított
mandula» 65 g aprított cukrozott
citromhéj
» 175 g baracklekvár
» 200 g
csokoládé
Kis lángon és folyamatos kevergetés mellett felhevítjük a
mézet vagy a melaszt a
cukorral, a
vajjal és a
tejjel, majd miután kihűlt, belekeverjük a
tojásokat, az aromát, a kardamont, a
fahéjat és a
szerecsendiót. Ezután beledolgozzuk a
lisztet, a sütőport, a mazsolát, a cukrozott
citromhéjat és a
mandulát. Az alaposan összekevert masszát kis, ki
vajazott, kerek sütőformákba töltjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 10-15 percig sütjük. Az átszűrt lekvár és 2 evőkanál
víz keverékét felforraljuk, majd megkenjük vele a sütiket. Végül a
vízgőz fölött olvasztott
csokoládéval bevonjuk a süteményeket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>