A cseresznyéből pár szemet tegyünk el a díszítéshez, a többinek szedjük ki a magját és öntözzük meg a
pálinkával.
Dolgozzuk össze a
lisztet a
sóval, majd a
cukorral, 4
tojással és 2
tojás sárgájával. Keverjük néhány percig és folyamatosan adagoljuk a
tejet. Kenjünk ki
vajjal egy hőálló tálat, halmozzuk az aljára a cseresznyét és kanalazzuk rá a tésztát. Tegyünk rá
vajdarabokat és előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.
Elektromos haberővel a maradék
tojásfehérjét dolgozzuk össze egy evőkanál
cukorral, majd kanalazzuk a sütemény te
tejére és tegyük rá az egész cseresznyeszemeket. Tegyük vissza néhány percre a sütőbe.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>