A padlizsánt öblítsük át folyó víz alatt, majd vágjuk fel hosszában, dörzsöljük be sóval és pihentessük 1-2 órán át.
A kettévágott paradicsomokat fél pohár vízben fél óráig pároljuk a zúzott fokhagymával és a felkarikázott hagymával. Közben sóval, borssal, babérlevéllel, kakukkfűvel és petrezselyemmel fűszerezzük.
A lecsöpögtetett padlizsánt olajon letakarva negyed óráig süssük. Ezután egy olajjal kikent tűzálló tálba rétegezzük, közben kanalazzuk rá a tojás-tej keveréket. Ezt a tálat tegyük egy tepsibe, öntsük alá vizet és fél óráig süssük. Ha kész tálaláskor locsoljuk meg a paradicsomszósszal és szórjuk meg olajbogyóval.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom