Szingapúri tésztasaláta receptHány személyre: 4 személyre
» 350 g
tojásos tészta
» 150 g
cukorbor
só» 1 db piros színű
paprika, félbevágva, kimagozva és csíkokra vágva
» 2 szál
sárgarépa, csíkokra szelve
» 2 szál új
hagyma, csíkokra szelve
» 100 g shiitake
gomba, szeletelve
» 25 g friss
korianderlevél
» 25 g pirított kesudió
» dresszing:
» 4 ek.
mogyoróolaj
» 1 gerezd zúzott
fokhagyma» 1 db zöld színű
chili, félbevágva, kimagozva és apróra szelve
» 3 ek.
rizsbor
ecet» 2,5 cm-es frissen reszelt
gyömbérgyökér
» 1 ek. boisin szósz
»
só és frissen őrölt
bors
A tésztát főzzük meg. A
cukorbor
sót tegyük 1 percre forrásban lévő
vízbe, szűrjük le, öblítsük le, és ütögetve szárítsuk meg. A zöldségeket tegyük egy tálba, a
gomba kivételével.
Dresszing:
Melegítsük fel az olajat, tegyük bele a
fokhagymát és a
chilit, és süssük 30 másodpercig. Tegyük bele a
gombát, és süssük 2 percig. Vegyük ki a
gombát, és tegyük a többi zöldség mellé. A dresszinget öntsük a zöldségekre, és keverjük össze. Tegyünk minden tányérra a tésztából, és tegyük rá a zöldségeket.
Elkészítési idő: 30 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>