Először a "zsákot" készítjük el: a
tojást habosra verjük a
tejjel, hozzáadjuk a
lisztet és a fűszereket, majd simára keverjük. A masszába utoljára belekeverjük a reszelt
sajtot, amelytől sűrűvé válik. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, majd le is szárítjuk. Egyforma vékonyka hasábokra vágjuk, és először
lisztbe, ezután a tésztába mártjuk, így rátapad a "zsák". 170 fokos olajba tesszük és szép világosbarnára sütjük (7-8 perc). Vigyázat! A
sajt miatt hamar sül, ezért ügyeljünk arra, nehogy túlsüssük, mert keserűvé válhat. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajsütő készülékbe, hogy ne ragadhassanak össze a kis bundázott zöldséghasábok. Az olajból kivéve lecsöpögtetjük, esetleg papírtörülközőre tesszük, hogy az a fölösleges olajat beszívja. Majonézes mártással vagy anélkül is fogyaszthatjuk egy nagy tál
salátával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>