Serpenyős zöldséges tészta receptHány személyre: 4
» 400 g teljes kiőrlésű lumache
» 1 ek.
olívaolaj» 2 vékony szeletekre vágott
sárgarépa» 125 g bébikukorica
» 3 ek. kukoricaolaj
» 2 cm-es vékonyan felszeletelt
gyömbér» 1 vékony karikára vágott
hagyma» 1 gerezd zúzott
fokhagyma» 3 felaprított szár
zeller» 1-1 kimagozott és csíkokra vágott piros és zöld
paprika» 1 tk.
kukoricakeményítő» 2 ek.
víz» 3 ek.
szójaszósz
» 3 ek. száraz sherry
» 1 tk.
méz» 1 spriccentés
tabasco»
só» piros
paprikacsíkok
Főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le. Forrósítsunk
sós vizet, blansírizzuk meg a kukoricát és a répát, majd ezt is szűrjük le.
Wokban forrósítsunk fel kukoricaolajat, és pirítsuk meg benne a
gyömbért. Szedjük ki és dobjuk el.
Pirítsuk a wokban pár percig a
hagymát,
zellert,
paprikát,
fokhagymát. Tegyük bele a répát, kukoricát, pirítsuk meg, majd forgassuk a tészta közé.
Kukoricakeményítőt keverjük simára
vízzel, keverjük hozzá a sherryt,
szójaszószt és a
mézet. Adjuk a tésztához és főzzük 2 percig. Keverjük bele a
tabascót, majd tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>