A
cukkinit és a tököt először félbe, majd hosszában vékony szeletekre vágjuk. A
padlizsánt meghámozzuk és keresztben vékony szeletekre vágjuk.
Az összevágott
hagymát üvegesre pároljuk az
olívaolajon, majd hozzákeverjük a zúzott
fokhagymát, a
paprikát, a
parmezánt és a
tejet. Sóval,
borssal, majorannával,
szerecsendióval és tárkonnyal fűszerezzük.
Egy kikent sütőedény aljába kanalazzuk a szósz harmad részét, majd tegyük bele a
padlizsán, a
cukkini és a tök felét. Erre halmozzuk a
sajtos masszát, ezután pedig a zöldségek másik felét, a te
tejére pedig a maradék szószt kanalazzuk. Előmelegített sütőben 20 percig letakarva sütjük. Ezután hintsük meg a
mozzarellával és még 5 percig süssük, amíg a
sajt rá nem olvad.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>