A halszeleteket hosszában félbevágjuk és papírtörölközővel leitatjuk.
A
liszt közepébe mélyedést nyomunk és a sörrel simárra kevert
tojást beleöntjük.Fakanállal fokozatosan keverve simára verjük.
A halszeleteket, először a
sörtésztába, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Teflon serpenyőben megforrósítjuk az olajat, és a bundázott halat kisebb adagokban kisütjük benne.
A mártáshoz a
krumplit kb.1 cm -es kockákra vágjuk és
sós
vízben puhára főzzük , majd leszűrjük . A puha
krumplit villával öszetörjük és a
fokhagymával és a bor
ecettel összekeverjük.Utána az olajt először csak cseppenként majd vékony sugárban habverővel habos krémet készítünk belőle.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>