Barnarizs- és lencseburger receptHány személyre: 6 személyre
» Burgerek:
» 1 csésze barna
rizs» 2 ek. extra szűz
olívaolaj» 1 fej
hagyma, finomra vágva
» 1 gerezd
fokhagyma, finomra vágva
» 2
sárgarépa lereszelve
» 4 csésze
spenót, felvágva
» 2 tk. őrölt római
kömény» 1 csésze konzerv vörös
lencse. lecsepegtetve
» 1 ek. tahini
» 1 tk. csililekvár
» 1 ek. friss
citromlé, 1 tk.
szezámmag»
só és frissen őrölt
bors» 4 ek. extra szűz
olívaolaj» 1 nagy török kenyér vagy focaccia
» 1 csésze hummusz
» 6 római
saláta-levél
» 2
paradicsom felszeletelve
» 2 ek.
szezámmag» 2 ek. szárított
kakukkfű» 1 ek. szárított
oregánó» 1 ek. sumac
» fél tk. tengeri
só» 3 ek. extra szűz
olívaolaj» 1 tk. reszelt
citromhéj
» 4 egész csirkecomb, bevágva
» Fűszeres karfiol:
» 3
paradicsom» 1 fej karfiol rózsákra szedve
» 2 ek. extra szűz
olívaolaj» 2 gerezd
fokhagyma, finomra vágva
» 1 tk. őrölt
kurkuma» 1 tk. fűszer
paprika, 3 ek. finomra vágott
korianderzöld
» 1/3 csésze
víz, 1 konzerv csicseribor
só» fél csésze zöld olívabogyó, 1 tartósított
citrom, a gyümölcshús nélkül
» 2 ek.
spenót»
só és frissen őrölt fekete
bors
Főzzük meg a barna
rizst
sós
vízben, majd szűrjük le.
Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, tegyük rá a
hagymát, a
fokhagymát, és pirítsuk meg. Adjuk hozzá a
spenótot, a
sárgarépát és a római
köményt. Pároljuk 5 percig. Tegyük robotgépbe a
rizs felét, a lecsét és a tahinit, és dolgozzuk durvára. Adjuk hozzá a
spenótos keveréket, a maradék
rizst, a csililekvárt, a
citromlevet és a
szezámmagot. Keverjük össze, majd
sózzuk és
borsozzuk. Tegyük 1 órára a hűtőbe. Formáljunk belőle 6 hamburgert. Melegítsük elő a grillsütőt. Kenjük meg a sütőlapot olajjal, és süssük meg a burgereket. Vágjuk a kenyereket 6 részre, kenjük meg őket olajjal, és süssük meg a grillen. A kenyerek alját kenjük meg humusszal, majd tegyük rá a
salátát ás a
paradicsomot. Erre tegyük rá a burgereket, és tegyük rá a te
tejüket. Melegen tálaljuk.
Előkészület: 30 perc.
Sütési, főzési idő: 50-60 perc.
Nehézségi fok: 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>