A szarvascombból nyolc egyforma nagyságú szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, majd vékony csíkokra szelt füstölt
szalonnával megtűzdeljük. Meg
sózzuk, meghintjük törött
borssal, és kevés forró olajba téve, mindkét oldalára átfordítva, kissé megsütjük, és egy lábasba szedjük. A sütésből visszamaradt olajban megpirítjuk a karikákra vágott vörös
hagymát,
sárgarépát és a fehérrépát. Hozzáadjuk a
paradicsompürét, kevés ideig pirítjuk, majd megszórjuk
liszttel, és tovább pirítjuk. Leöntjük kevés
vízzel és a vörösborral, zúzott
fokhagymával,
babérlevéllel fűszerezzük, majd fölforralva a hússzeletekre öntjük, és fedővel letakarva a húst puhára pároljuk. Ezután a húst kiszedjük, a mártáshoz hozzáadjuk a
narancslevet és a ribizli lekvárt, ezzel még egyszer fölforraljuk, majd átszűrjük. Hozzáadjuk a finom metéltre vágott és puhára főzött
narancshéjat. Tálaláskor a hússzeletekre egy-egy meghámozott
narancskarikát helyezünk, erre egy-egy megsütött
gombafejet teszünk, s leöntjük a
konyakkal ízesített forró
narancsos mártással. Külön párolt
rizst és sült
burgonyát kínálunk hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>