A kacsát megtisztítjuk, majd alaposan megmossuk. A mellét felvágjuk, és kiszedjük a mellcsontját. Sózzuk, és
borsozzuk.
A sertéscombot finomra daráljuk, majd hozzáadjuk a
tejbe áztatott, kinyomkodott zsemléhez. A
szalonnát felkockázzuk, majd megsütjük, és a darált húshoz keverjük. A visszamaradt
zsíron megfuttatjuk az egyik felaprított
hagymát, majd szintén a darált húshoz adjuk. Sóval,
borssal,
kakukkfűvel és
majoránnával fűszerezzük, majd összekeverjük a felvert
tojással és a felaprított
mandulával. A keveréket a kacsába töltjük, a nyílást bezárjuk, majd a kacsa minden oldalát megpirítjuk. Kiszedjük, és a maradék zsiradékon megfuttatjuk a másik felaprított
hagymát. Rátesszük a felkarikázott répákat, a felaprított petrezselymet és a sűrített
paradicsomot. Sóval,
borssal és
kakukkfűvel fűszerezzük, majd egy tepsibe tesszük. Rárakjuk a kacsát, felengedjük a borral, és közepes hőmérsékleten megsütjük. Közben többször meglocsoljuk a levével. Utána kiszedjük a kacsát, a levéhez hozzákeverjük a barna mártást, felforraljuk, majd átpasszírozzuk.
A kacsát felszeleteljük, leöntjük a mártással, és a rizzsel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>