A szárnyasokat megtisztítjuk, és a belsőségeit,
libamájat feldaraboljuk. A
szalonnát,
hagymát
vajban megpirítjuk, megfűszerezzük, beleütjük a
tojás sárgákat, és megtöltjük velük a szárnyasokat. A madarakat megfűszerezzük, beborítjuk a
szalonna szeletekkel, fejüket combjukhoz hajtjuk, és lekötözzük őket, majd
zsírral bélelt tepsiben megsütjük őket. Eközben a
sonkát, zsemleszeleteket
zsírban megpirítjuk. Ha a szárnyasok megsültek, eltávolítjuk a kötöző madzagot, a madarakat ketté vágjuk, a tölteléket a zsemlére kenjük, majd a madarakat is a zsemlére tesszük, végül a
sonkát, és a
szalonnát is a teteére rakjuk. A húsok
zsírját összekeverjük a borral, és a mártást a húsokra öntjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>