A zsemléket langyos
vízbe áztatjuk, a libát pedig bőröstül ledaráljuk. A felaprózott
hagymát megpirítjuk,
sózzuk, majd hozzáadjuk a
gombát, és néhány perc után a darált húshoz keverjük a zsemlékkel, a
tojással, az összepréselt
fokhagymával, a
petrezselyemmel,
majoránnával, a
citrom levével és héjával együtt. A liba mellcsontját egy kiolajozott tepsibe tesszük, majd a húsos keveréket visszatesszük a két oldalára, és sütőben 60-80 perc alatt készre sütjük. Eközben a felszeletelt
almát lábosba tesszük, hozzáadjuk a
mézet, a bort, a
citromlevet, és kb. fél óráig pároljuk. Végül a húst felszeleteltjük, tálra tesszük, a
salátával,
petrezselyemmel és a
mandulával megszórt
almapürével díszítve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>